Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana Aplicație 2023 PMMVY Aplicație online, stare, listă

WhatsApp Group Join Now
Telegram Group Join Now

Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana 2023 Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana Aplicație online PMMVY Aplica online – pm matru vandana yojana Formular de cerere | pmv cas nic în 2023

a guvernului central Pradhan mantri matru vandana yojana 2023 (pmmvy) Detalii complete despre. În ceea ce privește pmmvy, ce este PM matritva vandana yojana? Și, de asemenea, vom cunoaște informațiile despre toate beneficiile pm matru vandana yojana. Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana Cum să aplicați în pmmvy, îl vom discuta aici în limba hindi.

Prieteni, după cum știți cu toții că guvernul candida pradhan mantri matru vandana yojana Foarte puțini oameni au informații complete despre toate schemele precum Pradhan mantri matru vandana yojana, dar există mulți oameni care nu știu nimic despre astfel de scheme, deoarece cele mai multe aceste scheme pradhan mantri matru vandana yojana sunt publicate în limba engleză pe internet.

Dar prieteni, acum aici vă vom oferi informații complete despre acest pmmvy (pradhan mantri matru vandana yojana) în limba hindi, astfel încât nimeni să nu se confrunte cu nicio problemă în citirea acestor informații, așa că să nu pierdem mult timp în acest pmmvy. Să înțelegem planul în detaliu.

PM matru vandana yojana 2023

Aplicare online PMMVY
Pradhan Mantri matru vandana yojana 2023

Prieteni, să vă spunem tuturor aici că această schemă PMMVY este pentru mamele țării noastre.implementată în raioane.

După cum știți cu toții, multe femei din țara noastră continuă să muncească până în ultimele zile ale sarcinii din cauza crizei economice și sociale pentru a-și câștiga existența familiei, din cauza căreia nu beneficiază de o alimentație completă din cauza faptului că în India subnutriție continuă să afecteze negativ majoritatea femeilor. În India, fiecare a treia femeie este subnutrită și fiecare a doua femeie este anemie. O mamă subnutrită dă naștere aproape inevitabil unui copil cu greutate mică la naștere.

Datorită tuturor acestor circumstanțe, pentru a reduce astfel de situații din țara noastră și pentru a oferi un viitor puternic generației viitoare, Guvernul a decis introducerea acestui Program de Indemnizație de Maternitate începând cu data de 01.01.2017, conform prevederilor Securității Alimentare Naționale. Act, 2013 în toate țările țării.implementat în raioane. numele programului „Prim-ministrul Matri Vandana Yojana” (PMMVY).

Adică, având în vedere toate circumstanțele, guvernul va acorda asistență femeilor în cadrul acestei scheme, astfel încât acestea să nu fie nevoite să treacă printr-o astfel de situație și din cauza acestei scheme, nicio femeie din India nu ar trebui să fie subnutrită și anemică. detaliile complete de înregistrare prezentate mai jos.

PM Matru Vandana Yojana Repere 2023

Numele schemei PMMVY 2021
forma completă pmv Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana
În limba engleză Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana
site oficial pmmvy-cas.nic.in, wcd.nic.in
Lansat de Manmohan Singh, 2010
Introdus de PM Narendra Modi, 2016
sponsorizat de Guvernul central
Beneficiarul țintă femeie insarcinata
anul de înregistrare 2022
Starea schemei este pornit
Ghid de schema descărcare pdf

Formularul complet PMMVY 2023

deci prieteni in primul rand forma completă pmv Ca prieteni, trebuie să fi citit mai sus, am scris deja pradhan mantri matru vandana yojana în fața pmmvy Prieteni, în hindi înseamnă „prim-ministru Matru Vandana Yojana”, adică, în cuvinte simple, acest pmmvy este o formă scurtă Forma este După cum știți cu toții, în această nouă eră, există forme scurte ale majorității schemelor guvernamentale, cum ar fi, de exemplu, „PMAY”, care înseamnă Pradhan Mantri Awas Yojana.

Deci haideți să coborâm pas cu pas acum, să înțelegem sensul fiecărui cuvânt din pmmvy:

P- Înseamnă Pradhan
M- Înseamnă ministru (Mantri)
M- Înseamnă mamă sau mamă (Matru).
V- Înseamnă Vandana sau Rugăciunea (Vandana)
Y- Înseamnă Yojana

Prin urmare, forma completă pmmvy va fi ceva de genul acesta Pradhan mantri matru vandana yojana (prim-ministrul Matru Vandana Yojana). Deci prieteni, după mine, acum trebuie să fi înțeles foarte bine sensul lui pmmvy.

Obiectivul lui Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana 2023

Asigurarea unei compensații parțiale pentru pierderea salariului sub formă de stimulente în numerar, astfel încât femeia să se poată odihni adecvat înainte și după nașterea primului copil în viață.

Stimulentele în numerar oferite duc la cerințe mai bune de sănătate în rândul femeilor însărcinate și al mamelor care alăptează (PW & LM).

PMMVY, o schemă pmmvy sponsorizată la nivel central, va oferi granturi guvernelor de stat/administrațiilor teritoriale ale Uniunii într-un cont escrow dedicat în scopul transferului direct de beneficii către beneficiari.

pradhan mantri matru vandana yojana să fie implementat prin Ministerul Femeii și Dezvoltării Copilului/Departamentul de Asistență Socială în ceea ce privește statele/UT-urile și prin sistemul de sănătate în ceea ce privește statele/teritoriile Uniunii prin platforma schemei-umbrelă ICDS Anganwadi Services din cadrul Ministerului Femeilor și Dezvoltarea copilului.se va implementa folosind Schema va fi implementată de Departamentul de Sănătate și Bunăstare Familie.

Beneficiari PMMVY (Beneficiari țintă)

Toate femeile însărcinate și mamele care alăptează, cu excepția PW și LM, care au un loc de muncă regulat la guvernul central sau guvernele de stat sau întreprinderile publice sau care beneficiază de prestații similare în temeiul oricărei legi pentru moment în vigoare.

Caz de avort spontan/naștere morta

(i) Un beneficiar este eligibil pentru a beneficia de beneficii în cadrul schemei pmmvy o singură dată.

(ii) În caz de avort spontan/naștere morta, beneficiara va fi eligibilă să pretindă rata rămasă în cazul oricărei sarcini viitoare.

(iii) Astfel, după primirea primei rate, în cazul în care beneficiara are un avort spontan, aceasta va fi eligibilă pentru a primi a doua și a treia tranșă în cazul sarcinilor viitoare numai sub rezerva îndeplinirii criteriilor de eligibilitate și a condițiilor din schema pmmvy. fi În mod similar, dacă beneficiara are încă un avort spontan sau o naștere după ce a primit cea de-a 1-a și a 2-a tranșă, va fi eligibilă pentru a primi cea de-a 3-a tranșă în cazul unei sarcini viitoare sub rezerva îndeplinirii criteriilor de eligibilitate și a condițiilor de pradhan mantri matru vandana yojana Will fi eligibil

Caz de mortalitate infantilă:

Un beneficiar este eligibil pentru a primi beneficiile în cadrul schemei o singură dată. În cazul mortalității infantile, ea nu va fi eligibilă pentru a solicita prestații în cadrul schemei dacă a primit deja toate ratele prestației de maternitate în temeiul PMMVY. AWW / AWH / ASHA gravide și care alăptează pot beneficia și de beneficii în temeiul PMMVY

Beneficiile Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana

Sub PMMVY 5000 Rs Un stimulent în numerar de 10.000 Rs. va fi acordat direct în contul femeilor însărcinate și al femeilor care alăptează (PW și LM), sub rezerva condițiilor specifice referitoare la sănătatea mamei și a copilului a copilului din familie.

Beneficiarii eligibili vor primi soldul de stimulent în numerar conform normelor aprobate pentru prestațiile de maternitate în temeiul Janani Suraksha Yojana (JSY) după nașterea instituțională, astfel încât, în medie, o femeie Va primi 6000 de rupii,

Suma de stimulent în numerar va fi oferită femeii în trei tranșe la înregistrarea inițială a Centrului Anganwadi (AWC)/unitatea de sănătate aprobată. Prima tranșă va fi de 1000 INR, în mod similar, după 6 luni, a doua tranșă, 2000 INR și așa mai departe încă o tranșă a sumei de asistență femeii vor fi furnizate

Rate ale schemei PMMVY

PW și LM vor primi un beneficiu în numerar de Rs.5000 în trei tranșe în următoarele etape, conform tabelului de mai jos:

pmmvy%2BForm

PMMVY aplicați online 2023 [Registration]

Aceia dintre voi care se gândesc să aplice online în această schemă pmmvy, să le spunem că în prezent nu este disponibil niciun proces pentru a aplica online în această schemă pmmvy, dacă doriți să profitați de schemă, atunci această schemă pmmvy se poate înregistra offline în

Dar dacă mama noastră, atunci nici măcar nu trebuie să faceți înregistrarea offline în acest Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana, dacă vreunul dintre voi este din zonă rurală, atunci puteți contacta cel mai apropiat centru Anganwadi, unde sunt toate detaliile înregistrării „Asha”. disponibil. va finaliza procesul, nu va trebui să faceți nimic

Dar dacă doriți să vă înregistrați offline fără a primi ajutor, atunci procesul acestuia este prezentat mai jos, citind pe care îl puteți aplica offline în schema pmmvy.

Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana Înregistrare offline

1. O femeie care dorește să obțină prestații de maternitate eligibile este obligată să se înregistreze sub matru vandana yojana la un Centru Anganwadi (AWC) / o unitate de sănătate aprobată, pe baza departamentului de implementare al acelui stat / teritoriul Uniunii.

2. Pentru înscriere, beneficiarul va depune formularul de cerere 1 – A prevăzut, completat în toate privințele, împreună cu documentele relevante și angajamentul/consimțământul semnat în mod corespunzător de către AWC/unitatea sanitară aprobată.

3. În timpul depunerii formularului, beneficiarul trebuie să prezinte detaliile Aadhaar ale ei și ale soțului ei împreună cu consimțământul scris al acestora, numărul de telefon mobil al soțului/soțului/membrului de familie și detaliile contului lor bancar/poștal.

4. Toate formularele prescrise pot fi obținute gratuit de la AWC/unitatea de sănătate aprobată. Formularele de rate pot fi descărcate și de pe site-ul Ministerului Femeii și Dezvoltării Copilului, wcd.nic.in. Sau puteți descărca toate cele 3 formulare de rate din secțiunea noastră de descărcare prezentată mai jos

5. Pentru înregistrare și revendicare a primei tranșe, formularul 1 – A completat corespunzător, împreună cu copia cardului MCP (Card de protecție a mamei și a copilului), dovada identității beneficiarului și a soțului acesteia (cardul Aadhaar sau ambele și actul de identitate bancar/poștal alternativ dovada permisă) Detaliile contului din biroul beneficiarului trebuie să fie prezentate.

6. Pentru a solicita a doua tranșă, beneficiara este obligată să depună Formularul 1 – B completat corespunzător după șase luni de sarcină, împreună cu o copie a cardului MCP din care să rezulte cel puțin un ANC.

7. Pentru a solicita a 3-a tranșă, beneficiarul este obligat să depună formularul completat corespunzător împreună cu copia de pe înregistrarea nașterii copilului și copia cardului MCP, din care să se indice că copilul a primit primul ciclu de vaccinare sau echivalentul/înlocuitorul acestuia Is.

Descărcare formular PMMVY

Dacă vreun beneficiar vizat dorește să profite de această matru vandana yojana, atunci va trebui să completeze un formular de cerere pmmvy pentru a obține fiecare tranșă pentru a obține toate cele trei rate, altfel veți primi acest formular gratuit la cel mai apropiat centru Anganwadi sau dvs. îl puteți descărca și de pe site-ul Ministerului Femeii și Dezvoltării Copilului, wcd.nic.in. Dar aici vă oferim linkul pentru a descărca toate cele trei formulare de mai jos, astfel încât să puteți obține cu ușurință toate cele trei formulare fără nicio problemă.

autentificare pmv

Dacă există vreun lucrător anganwadi sau orice utilizator de backoffice care are acreditări de conectare pentru schema pmmvy și el caută site-ul web de conectare al datelor al lui pradhan mantri matru vandana yojana pentru a se autentifica pentru a verifica datele din schemă, atunci cum să se autentifice Care este site-ul web pentru a se autentifica, vom vă vom oferi informații despre asta aici.

Deci prieteni, dacă cineva are acreditări de conectare PMMVY, atunci se poate autentifica vizitând site-ul oficial al guvernului https://pmmvy-cas.nic.in/ să vă spună tuturor că acest site web nu este pentru niciun om obișnuit, acest site web Dar numai utilizatorii de backoffice se pot autentifica care au acreditări de conectare de autorizare ale DATE ale schemei.

Pentru mai multe detalii, Pentru a obține mai multe informații despre schemă, vizitați documentul oficial al lui pradhan mantri matru vandana yojana: Yojana Daucoment PDF – Faceți clic aici

Urmărește-ne pe rețelele sociale

Leave a Comment